Windsurfvereniging Thorn

Windsurfvereniging Thorn, de surfclub!

De surfclub

De surfclub van Thorn is op 29 juni 1983 door een aantal surf-enthousiastelingen opgericht.

De vereniging bestaat uit voornamelijk recreatieve surfers, gezinnen met jonge en oude(re) surfers, beginners en gevorderden, in elk geval mensen die graag aan en op het water vertoeven als het weer het een beetje toelaat. Daarnaast zijn er ook een tiental zeer fanatieke surfers die liever wat meer wind hebben om over het water (of het ijs!) van de grindgaten van Thorn te kunnen vliegen.

Er is een vriendelijke sociale controle. Dat houdt in dat we op elkaars kinderen/spullen letten, zorgen dat er geen rommel blijft slingeren, samen opruimen, elkaar helpen.

Elke zomer organiseren we een gezellige barbecue voor alle leden. Dit is de ultieme gelegenheid om onder het genot van een spijs en drank gezellig allemaal samen te zijn. Tenslotte zijn niet alle leden elk weekend aan het strand te vinden en kan er dan lekker bijgekletst worden. Niet alleen de surfers maar ook de (beach)volleyballers komen tijdens deze barbecue aan hun trekken.

"Amerikaanse" barbecues worden spontaan gehouden bij mooi weer.

Locatie

We hebben aan de oevers van de Maasplassen (de "grindgaten") een prachtig stuk strand met ligweide, een ruime parkeerplaats en een surfwagen met daarin een chemisch toilet en een EHBO kist en ruimte om om te kleden. Ons surfstrand is alleen bedoeld voor leden en daarom door middel van een slagboom afgesloten van de rest van het recreatiegebied en alleen toegankelijk met een geldig lidmaatschapskaartje.

Tekst en foto's: © 2009 Windsurfvereniging Thorn